Birkebeinerrittet 2011

Skrevet av Håvard oktober 14, 2011 - 20:28

Hvem skulle trodd at jeg deltar i Birkebeinerrittet for 10. gang!? Det kan uansett se ut til at jeg må delta i minst ett år til...

Igjen var jeg nemlig seedet i pulje 4, sammen med de beste i min aldersklasse. Igjen var også formen milelangt i fra å passe i den pulja. Dette var jeg dog smertelig klar over, men det er jo helt umulig å holde igjen ut fra start på Rena. Jeg syklet helt på halen av pulja, men kunne liksom ikke slippe helt. Det vil si, etter 1t15min i rød sone, så måtte jeg gire ned et par hakk.

Kort oppsummert ble turen over fjellet omtrent som de to siste årene. Jeg var for så vidt ganske heldig med været, det var bra forhold tidlig på morgenkvisten. Løypa er også utbedret voldsomt av arrangørene, så det er jo snart ikke noen terrengpartier igjen. Det var uansett ikke noe problem å bli sliten. Etter den harde starten måtte jeg som vanlig ned på lilleskiva i de verste oppoverbakkene. Rosinbakken og resten av bakkene opp mot toppen ble et blodslit. Jeg hadde krampe i beina og syklet mye alene. Når man først er blitt hektet av, så klarer man liksom ikke henge på noen av de som kommer i kjappere tempo bakfra.

Jeg trillet inn på tiden 3:31:43. Helt greit, men ikke spesielt imponerende. Milelangt fra det jeg har potensial til å sykle på.

Man skulle nesten tro jeg burde legge sykkelmosjonisttilværelsen på hylla, men jeg er egentlig bare mer motivert. Neste år skal jeg jo gjennomføre trippelen. Da må jeg klare å få til et år uten skader og overtrening! Stikkordet må kanskje være å hvile seg i form, man taper så uendelig mye på å gå på den vanlige smellen i mai/juni ;-)