Birkebeinerrennet 2011

Skrevet av Håvard mars 20, 2011 - 21:20

I forhold til fjorårets Birken så har jeg oppgradert både utstyr og form. Med nye ski preppet med grisedyr glider, nye karbonstaver, bedre startpulje, bedre føre og bedre form hadde jeg store forhåpninger om å i alle fall nærme meg merkekravet. Det skulle i midlertid vise seg at form og teknikk nok er den viktigste faktoren... ;-)

Jeg startet som vanlig i et idiottempo - en av de få tingene jeg på forhånd hadde tenkt å unngå. Lå høyt i sone 4 i godt over en time før kroppen begynte å murre litt. Fikk da, akkurat som i fjor, en downperiode som varte helt til jeg fikk utdelt kaffe og cola. Hadde jo kuttet ut kaffe en hel uke, så da kroppen endelig fikk tilgang på koffein så ble det et kjempekick! Muligens noe psykisk, men plutselig sprang jeg opp bakkene og suste fra Sjusjøen til mål med en gjennomsnittshastighet på 19,1 km/t. Tida ble til slutt 4:07:19, rundt 17 minutter bedre enn i fjor, men fortsatt 12 minutter bak merkekravet.

Ellers var det jo minusgrader og knallsol. Swix sine smøretips om VR40 + VR45 satt rimelig bra og siden jeg startet i en bedre pulje enn i fjor, så hadde jeg faktisk skispor mesteparten av løypa også ;-)

Har selvsagt begynt å planlegge neste års Birken allerede, men først er det sykkel- og løpe-Birken!